TUDTA?! Tatabányán megszűnt a közületi szelektív hulladékgyűjtés egy ideje? Az agyatlanság netovábbja!

szemet-gyemantfelett01_1.jpg

Annyira megoldott a szemétkérdés Tatabányán és annyira gazdagok vagyunk, hogy tavaly szeptemberben megszűnt a közületi szelektív hulladékgyűjtés a városban.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a városi üzletek, kisboltok, különböző intézmények a vegyes hulladékok közé teszik, az amúgy könnyen szelektálható hulladékukat is.Ez a döntés és eljárás mindenféle szempontból skandallum, ráadásul van külön szemétválogató rendszerünk, nem is értjük, hogy miért nem lehet külön gyűjteni a dolgokat.

Főleg azokban az üzletekben és intézményekben, ahol sok olyan hulladék képződik, amit könnyen lehetne szelektálni. Például egy kisboltban, ahol rengeteg csomagolóanyag, fólia, kartonpapír, nem visszaváltható üveg, műanyag palack megy a közös hulladékba, amit aztán adott esetben újra kiválogatnak, tehát kvázi értelmetlen ez a hozzáállás.

Felhívtuk ezzel kapcsolatosan az NHSZ Tatabánya Zrt.-t, ahol megerősítették azt az információt, hogy szeptembertől megszűnt a szelektálás  a közületeknél, és a cég maximum konténert tud biztosítani mondjuk egy boltnak, ami meglehetősen vicces dolog, ugyanis a legkisebb ilyen konténer 4 köbméteres.

Ezek után döntse el mindenki, hogy akar-e tenni annak érdekében, hogy ne borítson el bennünket a szemét. A városvezetés nem akar tenni semmit, az látható.

Lassan kiskakasként kukorékolhatnak majd egy városnyi szemétdomb tetején!

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

Címkék: Hol élünk