Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Reméljük, a tatabányai kórház nem követi a győri példát, hogy a nővérhiány miatt összezsúfolják a betegeket

szentborbala-korhaz-tb-24-hu.jpg

Akkora a nővérhiány a győri Petz-kórházban, hogy kénytelenek összezsúfolni a betegeket a biztonságos ellátás érdekében.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a betegeket átköltöztetik azokba a szárnyakba, ahol megvan a szükséges ápolói létszám. A Kisalföld szerint az érsebészeten a négyágyas kórtermeket visszaállították hatágyassá, a neurológián pedig háromágyas szobák lettek a kétágyasokból.

Az intézményben ugyan nincs kevesebb ápoló, mint 5-10 éve, de a feladatok átalakultak és több emberre lenne szükség. Dr. Tamás László János főigazgató elmondása szerint havonta két-három fiatal nővér mond fel, a főigazgató-helyettes dr. Skaliczky Zoltán szerint pedig mindössze a nővérek fele tapasztalt, vagyis van legalább tíz éves tapasztalata. Ráadásul sokan közel vannak a nyugdíjhoz, 40 év munkaviszony után aki teheti, él a nyugdíj lehetőségével.

Akkora a munkaerőhiány, hogy a kórházba most azonnal fel tudnának venni 50-60 nővért is akár, mondják-írja az (index)

Bárki bármit mond és zeng a tévében, azt már mindenki pontosan tudja, hogy nagy a baj a magyar egészségügyben. Sokkal több pénzt kellene beletenni az államnak, hogy normálisan működjön, csak éppen valamiért nem akarják megtenni. A kórházigazgatók meg sakkoznak az orvosokkal és nővérekkel, ahogy tudnak. Addig amíg azok meg nem unják. A győriek most a saját bőrükön tapasztalhatják meg az egészet, a nővérek tömegesen lépnek le a győri kórházból. Persze hiába van meg a parancs, hogy nem beszélhetnek róla a vezetők, a problémát nem oldják meg, vagyis nem lesz tőle több ember a betegágyak mellett.

Tatabányán még nincs ekkora gond, legalábbis nem tudunk róla, de itt is várni kellett vagy kell, mondjuk 5-6 órát a fül-orr-gégészeten, vagy éppen a sürgősségin, amiről nem az ott dolgozók tehetnek, hanem a rendszer. És ha ez így megy tovább, bizony hozzánk is elérhet ez a probléma is, és akkor alig lesz nővér az osztályokon. Az ugye nem meglepetés, hogy már Tatabányán is hirdetnek meg állásokat nővéreknek is.

 

 Fotó: 24.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3213845960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása