Kuss legyen Tatabányán is, különben felkerülsz a helyi Soros-listára!

orwel.jpg

A listázás nem jó dolog, nagyon rossz érzéseket kelt az emberben, régi reflexet indíthat be,  a régi reflexek meg, nosztalgikus gyűlölet-hullámokat gerjeszthetnek (mármint a gyűlölködőnek nosztalgikusat), és így tovább.

Van nekünk ugye ez a Soros-listánk, a Figyelő jóvoltából, amit aljas indokból elkövetett újságírás-gyilkolásnak tudnék leginkább nevezni. Ami minden tisztességes embernél kiveri a biztosítékot, akár ide szavazott, akár oda szavazott. Ami most már teljesen biztos innentől, hogy a kormánypárt valagát bőszen polírozó lakájmédia szájából az erkölcs, a morál utolsó darabkája is kihullott, mikor nem túl nagy munka árán kilistázták azokat az embereket, és szervezeteket, akik szerintük a kormány megbuktatásán dolgoztak és dolgoznak. És ha meg mégsem dolgoztak azon, akkor kifejtették a politikai nézetüket valahol, mondjuk egy tévében, ami nem egyezett meg a Fideszével, és mindkettő felháborító a kormány szerint: az is, hogy kifejtették, az is hogy nem egyezik meg. Mert egy egyetemi tanár, egy segélyszervezet tagja, mire fel politizál, kérdi a lakájmédia, ha meg politizál, ne lepődjön meg, ha listára kerül, folytatja tovább a kormány és a lakájmédia. Na, elmentek ti a Bayer Zsolt szavaival kikövezett francba, hogy szétégjen a talpatok, mondom én.

Az van sugallva, hogy senki ne merjen mondani semmit, politizálni meg főleg ne merjen, mert akkor meg lesz torolva minden egyes szava. Mindenkinek kuss van! A polgár a véleményét mondja el otthon, vagy nem, az a legjobb, ha elfojtja még otthon is, főleg, ha nem egyezik a kormányéval. Már csak az kérdés, mi lesz a következő lépés a lista után? Megnézik minden egyes polgár Facebook-profilját, hogy miket lájkol, oszt meg ( mondjuk szokták nézni) még alaposabban, és ha abból kiderül, hogy valaki ellenzéki, akkor jaj neki?

Már látom is, hogy lesz külön Facebook-rendőrség meg katonaság, akik elvezetik majd az ellenzékinek gondolt polgárokat mondjuk egy átnevelő-táborba. Hogy lesz minden városban átnevelő-tábor. De azt is el tudom képzelni, hogy lehallgató-készüléket osztanak szét pár beavatottnak, hívjuk ezeket csak nemzeti füleknek, hogy behallgassanak minden lakásba, mondjuk nálunk Tatabányán is. Megy az ember este a panelnál, rácsatlakozik a nemzeti füllel a falra és máris szívja magába az információt. A kocsmába meg zenegépeknek álcázott lehallgatókat szerelnek, úgy hogy még a tulaj sem tud róla. Persze ez csak fantázia, még nem tartunk itt, de nem biztos, hogy a szándék nincs meg.

kép: illusztráció/smokingbarrels.blog

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

Címkék: helyi abszurd