Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AZ ERKÖLCS MÍNUSZBAN: Megtartották a talált telefont. Így mutatunk példát a gyereknek Tatabányán?

 mobil_1.jpg

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az apával és a 17 éves fiával szemben.

A sértett 2017. augusztus 4-én, a kora reggeli órákban az egyik tatabányai lakótelepen elveszítette a 71.450 forint értékű mobiltelefonját. Az apa nem sokkal később kutyasétáltatás közben a földön megtalálta a készüléket, amit hazavitt. A férfi a telefont a lakásban megmutatta a fiának, akinek elmondta, hogy azt találta. Az apa a mobiltelefont nyolc napon belül nem adta át a tulajdonosának, illetve nem adta le az arra illetékes szervnek, azzal sajátjaként rendelkezett akként, hogy azt használatra átadta a gyerekének.

A fiatalkorú tudta, hogy a készülék bűncselekményből származik, ennek ellenére a SIM kártyát kicserélte és a mobiltelefont heteken keresztül használta.

A nyomozó hatóság házkutatás során a telefont lefoglalta és a tulajdonosnak visszaadta.

Az apa azzal a magatartásával, hogy az általa talált, vagyon elleni bűncselekményből származó mobiltelefont ennek a ténynek a közlésével átadta a fiának, nem mutatott helyes erkölcsi példát, és a gyermekének az erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A járási ügyészség a férfit kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és jogtalan elsajátítás vétségével, míg a fiút orgazdaság vétségével vádolja.

(ügyészség)

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7213847328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása