Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Óriási bajban a tatabányai elektromos buszok gyártója. Mikor érkeznek hozzánk a megígért buszok?

ikarusmodulo-mti.jpg

Ugyan idén január elsejétől a T-Busz műveli a milliárdokba fájó tatabányai közösségi közlekedés sportágat, de induláskor csupán az új buszok fele állt rendelkezésükre.

Még tavaly annak rendje és módja szerint beharangozták, hogy ha január elsejére nem is, de tavaszra megérkeznek a szép új buszaink.

Most már jönnek a csuklósok is, csupán az elektromos buszok vannak tudomásunk szerint hátra, erről még nem láttunk tájékoztatást, mikor jönnek pontosan.

Az elektromos buszokra vonatkozó adásvételi szerződés szerint április 16-a lett volna a dátum, amikorra az Ikarus Egyedi kft-nek le kellett volna a buszokat legkésőbb szállítani. Sajnos egyelőre a legújabb hírek inkább a gyártóval kapcsolatban inkább aggasztó híreket lehet hallani, amiről a totalcar.hu egy hosszú írásban számol be. A cikk idevágó része szerint,

“Egykori Ikarus Egyedi-dolgozók elmondták, hogy súlyos történet kezd kibontakozni a cég körül. Az Ikarus Egyedinek már le kellett volna szállítania az egészségügyi szűrőprogram tíz darab, Modulo M108m típusú, mammográfiás szűrőbuszát. Ezekből azonban eddig csak egy darab készült el, amely valójában nem új jármű, hanem egy átépített prototípus.

‘De főhet a feje a tatabányai elektromos busztender teljesítése miatt is Mészáros Csabának, az Ikarus Egyedi tulajdonosának. Ugyanis négy új elektromos Modulót kellett volna leszállítania a 2018. április 16-ig, azonban úgy tudjuk, hogy ezek közül az autóbuszok közül egy sem érkezett meg- írja a totalcar.hu, amely a cég más típusú buszával nagyon nincs megelégedve.”

Reméljük, már Tatabányán vagy hozzá közel vannak az új elektromos buszok is, akár egy titkos garázsban vagy most fordulnak be épp a kanyarba, és semmi baj nem lesz velük, jól fognak szuperálni. De, ha mégsem érkeztek meg, arról illene tájékoztatni a tatabányai polgárokat, mikorra várhatóak, nem?

Addig is jó utat mindenkinek, akik most is fent zötykölődnek valamelyik járaton!

kép: illusztáció / mti

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8713841414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása