NA, VÉGRE! Igaz még csak a tervezőt keresik, de hatsávos lesz Tatabányáig az M1-es autópálya. Legkésőbb 2023-ban!   

m1-es-dugo-vezess-hu.jpg

Tegnap kiírta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, az autópálya előkészítésére, tervezésére szóló pályázatát.

A tervezési szerződésre vonatkozó pályázat az M1-es autópálya, 2x3 sávra bővítését irányozza elő Győr és Budapest között, egészen pontosan az autópálya szélesítésének tervezését jelenti az M0-s körgyűrű és az M19-es közötti szakaszra vonatkozóan.

Testvériesen megosztják az egészet, hiszen két, egyformán 45km-esnek jezett szakasz előkészítéséről van szó.

A pályázat első része az M1 autópálya Budapest -Tatabánya- Újváros csomópont közötti szakasz engedélyezési tervének elkészítésére vonatkozik. A feladat természetesen magában foglalja az építéshez szükséges engedélyeinek megszerzését és az egész szakasz teljeskörű felülvizsgálatát, például a pihenőhelyek felülvizsgálatát, előzetes régészeti feltárást isl.

A kiírás második része pedig ennek megfelelően az M1 autópálya hat sávosra bővítésének előkészítését jelenti a Tatabánya-Újváros - Győr (M19) csomópontok közötti szakaszon.

Az ajánlattételi határidő május 18-a, akkor bontják a borítékokat.

Ezt most teljesen a magyaradófizetők állják, nincs benne Európai Unió-s forrás, ennek megfelelően nincs is rögtön előleg, mint egyébként szokás.

Természetesen mielőtt gyors változást remélnénk, tegyük hozzá, ezt követően fogják az építőt kiválasztani, aki megcsinálja a pályát. A mostani állás szerint 2023 előtt nem várjuk, hogy készen lesz a kibővített autópálya.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

Címkék: hírek