Pénztárosok helyett szinte csak automatákkal találkozhatunk ezután a MÁV-nál? Ötszörösére növelik a jegykiadók számát, könnyebb lesz jegyet venni Tatabányán is

mav-jegykiado-automata-kaposvar-hu_1.png

Megötszörözi jegyautomatáinak számát a MÁV, jövő nyártól csaknem négyszáz helyen a jegypénztáros helyett vagy mellett automatákkal találkozhatnak az utasok.

Jegykiadó automatákat vesz a MÁV. Ezzel megötszörözi jegykiadói számát. A bővítését teljes egészében uniós pénzből finanszírozzák, összesen 4,7 milliárd forint van rá - írja a G7.

A MÁV tájékoztatása szerint már jövő nyáron vásárolhatunk az új berendezésekből. A tenderen májusban hirdetnek eredményt, a szerződéskötés után pedig nagyjából 11 hónapja lesz a nyertesnek, hogy az első 385 automatát leszállítsa. Először csak 15 gépet állítanak üzembe, ezeket két hónapig tesztelik, majd a tapasztalatok alapján módosítják a paramétereket, és csak ezt követően indul a sorozatgyártás. Ezután viszont felpörög a folyamat: hetente 15 automatát akarnak telepíteni.

Az első 385 készülék főleg a budapesti elővárosi és a nagy utasforgalmú vidéki állomásokra kerülhet. Emellett megerősítik a Tatabánya–Győr szakaszt, illetve azokat a nem elővárosi állomásokat is, ahol jelenleg a forgalomirányító vasutasok árulják a jegyeket.

infostart.hu

(a kép illusztráció)

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!