Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Önök mit szólnának hozzá, ha az Árpád gimit Árpádházi katolikus gimivé alakítanák Tatabányán?

arpadgimi-tb.jpg

Ahogy figyeljük a városunkban a fel-nem újításokat, meglehetősen furcsa, de a maga módján logikus történet jutott az eszünkbe.

Nagy dérrel-dúrral beharangozták, hogy felújítják az Árpád Gimit, aminek ki is írták a pályázatát. Megjelent néhány számítógépes rajz, nagyjából ennyi.

Közben, már nem mert sem Bencsik, sem Schmidt kiállni a sajtóhirdetni, hogy valami lesz az iszonyúan lepukkant és elhanyagolt régi Bányászkórházzal, ezért a papokra hagyták, tartsanak most ők erről egy sajtótájékoztatót.

Mindkét projekt esetén, papíron van pénz, ráadásul rengeteg, de például valahogy annak ellenére nem történik semmi a kórháznál (a sitt udvarra lapátolását, nem neveznénk annak), hogy már tavaly is el kellett volna költeni egy csomó pénzt (persze a háttérben, akár költhetik is).

Ezek után elgondolkodtunk azon, hogy esetleg járhat-e olyasmi a városvezetés fejében, hogy az Árpád gimiből lesz a katolikus gimnázium, az Árpádosok meg maradnak a Hermannban, a régi bányászkórház meg marad, úgy ahogy van, egy igazi rom? Már csak azért is, mert nem nagyon haladnak a munkálatok arrafelé, volt nagy sajtótájékoztató, de azon kívül, hogy kicsit kihordták a sittet, semmi sem történt?

A múltkor írtunk már róla, hogy reméljük, felújítják a Herman iskolát, mielőtt átköltöztetik oda az Árpád-gimiseket, utána akár mondhatják azt is, most már jó helyen vannak ott a gyerekek.

Módosítanak néhány alapító okiratot, újra kötnek néhány szerződést és már készen is van.

Ja, hogy ez a szülőknek és gyerekeknek nem tetszik? Különösebben eddig sem érdekelte a őket, ráadásul most már központilag döntenek a gimnáziumok sorsáról is, a jelenlegi tatabányai városvezetők pedig egyébként sem a különösebb kiállásukról híresek.

Persze, amit írunk, egyelőre biztosan fikció, de sokáig nem tart megváltoztatni néhány szükséges szabályt és a nevet is csupán kiegészítik, és ennyi.

Azt nem mondhatná senki, hogy nem lesz katolikus gimnázium, viszont, hogy az óvárosi részen úgy marad a régi kórház, ahogy van, az meg nem zavarja őket, a városháza ablakából úgy sem látszik. Ha megnyerik a választást, akkor meg azért lesz mindegy. Majd ráfogják az uniós jogra, vagy valamire, miért nem csinálják meg a kórházi beruházást.

Tőlük minden kitelik!

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2513790812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása