Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A szeretetről szól- interjú Sopotnikné Percze Beátával, a Színjáték a szeretet nevében című rendezvény ötletgazdájával

kedves.jpg

Múlt szombaton egy különleges rendezvénynek adott otthont Színjáték a szeretetről címmel a Felsőgallai Széchenyi István Művelődési Ház. A drámapedagógiai alapokon nyugvó kreatív esemény ötletgazdájával Sopotnikné Percze Beáta művészetterapeutával beszélgettünk.

smart.jpg

Honnan jött az öltet, hogy megrendezzétek a Színjáték a szeretetről című összművészeti programot?

A cél az volt, hogy a gyerekek megmutathassák magukat nagyközönség előtt, olyanok is, akiknek eddig nem volt rá lehetőségük. A munkahelyemen, a TJ ESZI Család és Gyermekjóléti Központban terveztük még anno az éves programokat, és akkor jutott az eszembe, mi lenne, ha megpróbálnánk összehozni egy művészeti „versenyt”, a szó legpozitívabb értelmében persze. Amiben a nem a verseny a lényeg, hanem az, hogy az iskolás gyerekek szerepelhessenek valami jó kis produkcióval a színpadon. A munkahelyemen sok hátrányos helyzetű, fogyatékos vagy éppen tanulási zavarral küzdő gyerekkel foglalkozunk, és nagyon fontos, hogy ők is megmutathassák magukat, miben is erősek a tanuláson kívül, hogy különleges élményt kapjanak és adjanak egyszerre.

gitaros.jpg

Mi volt a koncepció?

Nem szabtuk meg, hogy milyen műfajban jelentkezhetnek a gyerekek. Lehetett egyéniben és csoportosan is indulni, egyetlen kikötés volt, hogy a szeretetről beszéljen az előadás, ami a mai világban, mintha háttérbe szorulna, a ma embere, mintha nem mutatná ki annyira, mint kellene.

tancosok.jpg

De nem csak a hátrányos helyzetű gyerekekre gondoltatok?

Nem, mi az összes tatabányai általános iskolát el szerettük volna érni, és jelentkeztek is sokan. A jelentkezők közül vannak, jó képességű, jó tanuló, biztos családi háttérrel rendelkezők ugyanúgy, mint kevésbé jó képességű, esetleg perifériára szorult, nehezebb családi hátterű gyerekek is. Minden réteget sikerült megmozdítanunk, első évben a Sárberki Általános Iskolában rendeztük meg az eseményt, nagyjából 40 fő jelentkezett akkor. Tavaly és idén már a Felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házban voltunk, ahol a művelődési ház alsó része megtelt a fellépőkkel és hozzátartozóikkal egyaránt. Ebben az évben is sok csoport jelentkezett, mintegy 70 iskolás készült valamilyen rendhagyó előadással. Ami nagy öröm számomra, hogy voltak visszatérő csoportok, akik már az első évtől velünk vannak, és nagyon élvezték a szereplést.

zenes.jpg

Kik segítettek még a lebonyolításban?

Legelőször A Mosolygós Gyermekekért Alapítványt mondanám.Természetesen a Felsőgallai Széchenyi István Művelődési Ház, nagyon hálás vagyok érte, hogy már második éve biztosították a helyszínt számunkra. Sokat segített Turainé John Katalin alpolgármester asszony, aki minden évben megnyitja a rendezvényt, a zsűrizésben is részt vesz, és különdíjjal is segíti a munkánkat. A zsűrizésben és a különdíjak adományozásában a József Attila Megyei és Városi Könyvtár, valamint a Tundegrgound Club is tevékenyen részt vett.

osszkep.jpg

Lesz jövőre is Színjáték a szeretet nevében?

Nagyon remélem, hogy igen. Tőlem újra meg fogják majd kérdezni, hogy szeretnék-e pályázni, és természetesen igennel felelek majd.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2913406499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása