Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Buszmenetrendünk lesz pénteken, már csak az a kérdés, a T-Busz mikor kezd szolgáltatni?

uj_busz_forrasradio_hu.jpg

A helyi közösségi tömegközlekedés fejlesztését mindenki várja Tatabányán.

Egyfajta, meglehetősen drága megoldásra megszületett anno a döntés, amelyet most már végigvisznek a döntéshozók. Eddig is volt már csúszás, nem is kicsi: idén például 2018. januári indulást harangoztak be.

Persze legutóbb a polgármester a Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy tavaszra lesz megfelelő telephely a cég számára, addig majd bérelnek egyet. Mondjuk eleve túlárazva készül, de ezen most lépjünk át. Az új buszok is szakaszosan érkeznek meg, és állnak majd csatasorba: a nagyobb, csuklósbuszok például csak tavaszra, addig, gondoljuk, maradnak a régiek, pedig szerintünk azokkal van a legnagyobb probléma.

Elképzelhető, hogy az a szabályos, hogy a képviselők fogadják el a helyi menetrendet, mégis viccesnek tűnik, mert körülbelül annyit érthetnek hozzá, mint Pleier Tamás a Bárdos gimnázium fűtéséhez, bár lehet, hogy tévedünk, és mindenhez nagyon ért a közgyűlésben mindenki. Reméljük,  azért sokat konzultáltak előtte a szakemberekkel, és meg is fogadták a tanácsaikat.

Úgy gondoljuk, a képviselőknek inkább a T-Busz normális működéséhez szükséges döntésekkel kellene foglalkozniuk, bár távol álljon tőlünk, hogy bárkinek megmondjuk, mi a dolga.

Illetve azt kellene már elérniük, hogy tényleg elinduljon a város buszos cég, aminek már idén év elején el kellett volna indulnia, mint azt minden közbeszerzésben le is van írva szépen. De oké, fogadjuk el a 2018. január 1-jei időpontot- habár mint fentebb írtuk, maga Schmidt Csaba cáfolja-, amit már előre láthatóan megint nem tudnak majd betartani, hiszen eddig is csak a buszok érkezését harangozták be.

Még szeptemberben elfogadták a mobilitási tervet, amellyel elméletileg az embereket jobban kiszolgáló városi tömegközlekedést hoznak majd létre. Bár továbbra is úgy gondoljuk, fölösleges pénzpazarlás a saját buszos cég megalkotása, Győr például nem vállalta be, de amennyiben beépítik a lakosság panaszait, végre egy optimális menetrendet tudnak majd alkotni. Bízunk benne, hogy az új menetrend alapján közlekedünk majd, és mindenki örülni fog neki.

Az furcsa, hogy a díjszabást csak most fogják meghatározni, pedig feltételezéseink szerint azért vannak már előkalkulációk az árakkal kapcsolatban is. Amikor döntés született például az idén januári indulásról, akkor is kellett volna buszjegyet venni az utasoknak, ugye?

 

Címlapfotó: forrasradio.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2213083314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása