Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Tatabánya és Tata: egy a kórház július 1-től. Azt mondják jobb lesz!

tb-tata-korhaz.JPG

Összdolgozói értekezleteken jelentette be dr. Lőke János, a tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatója, hogy július elsején összevonják a megyeszékhely gyógyító intézményét a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórházzal.

Több éve napirenden van már, hogy egyesül Tatabánya és Tata kórháza. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban jóváhagyását adta a fúzióra.

A napi valóságban sokféle módon együttműködtünk eddig is – mondta el dr. Lőke János főigazgató. – A tatai laborhoz az orvosi hátteret mi adjuk, a gyógyszertárit szintén, valamint jelentős segítséget nyújtunk a különféle műszaki feladatok ellátásában.

Az összevonás kapcsán Dr. Frankó Andrea, a tatai kórház részéről elmondta: az intézmény megtartja az Árpád-házi Szent Erzsébet nevet az integráció után is, amely egyébként pozitív változásokat hoz majd a tatai betegellátásban.

A második félévtől, júliustól megtörténik az összevonás, ami egyértelműen előnyökkel jár. Az orvosok, szakdolgozók maradnak, a betegek ellátása pedig rugalmasabb lesz.

Pár kérdésünk azért lenne, ha már.

Vajon, mi állhat a hirtelen jött döntés hátterében, mert úgy tűnik, mintha nem egy hosszasan előkészített munka eredménye lenne?

Ez átstruktúrálás újabb pénzkivonást jelent a rendszerből?

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a helyi sajtóra hivatkozva adta ezt hírül. Ők nem is tudtak róla, mintha valami helyi akció lenne? Nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb kéz?

forrás: aeek.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8612555605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása