Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Elkezdődött a Nemzetiségi hét Tatabányán

nemzetisegihet-erdely-ma.jpg

A programsorozaton a különböző nemzetiségek kultúráját és hagyományait olyan szemszögből ismerhetjük meg, melyre más alkalmakkor korlátozottak a lehetőségek.

A programok során olyan ismereteket szerezhetünk, amelyek miatt egy kicsivel közelebb érezhetjük magunkat egy adott nemzetiséghez, érzelmi és lelki kapcsolatba kerülhetünk más kultúrákkal, s ez által valamelyest magunkénak tudhatjuk azt.

Az eseménysorozat a szlovák nemzetiségi hagyományok bemutatásával kezdődött, melyet a Vértesszőlősi Általános Iskola és a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola diákjai prezentálták a nagyérdeműnek, Mesék az Állatokról című gyermekdalos előadásukkal. Őket követte a Bánhidai Szlovák Dalkor, akik szlovák anyanyelvű dalokat énekeltek el Csanálosi László harmonikajátékának kíséretében.

A Nemzetiségi hét június 2-ig tart.

Címlapfotó: erdely.ma

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1612550609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása