Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Átadták Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat- A Tatabányai Múzeumot is díjazták

tatabanyai_muzeum.jpg

Átadták Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat a Múzeumok Majálisán szombaton Budapesten.

Az év múzeuma a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeuma lett, Az év kiállítása pedig az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Háromszázezer magas Cé - Simándy 100 című időszaki kiállítása.

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület indoklása szerint Az év múzeuma 2016 díjat a múzeumi munkában felmutatott stratégiai alapú, átfogó és kiegyensúlyozott fejlesztéseiért, továbbá a helyi identitás támogatásában és a régió turisztikai vonzerejének erősítésében elért eredményeiért érdemelte ki a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeuma.

Az év múzeuma 2016 elismerésért az idén öt intézmény szállt versenybe. Elismerő oklevélben részesült a dunaújvárosi Intercisa Múzeum, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum és a Tokaji Múzeum.

Különdíjat kapott a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a fiatalok bevonásával elért eredményeiért, innovatív közösségi projektjeiért, a képzőművészet, különösen a kortárs művészet bemutatásában és támogatásában vállalt erőfeszítéséért.  

Az év kiállítása 2016 díjra az idén tizenhat tárlat nevezett, amelyek közül hét kiállítást választott be a döntőbe a bírálóbizottság.

Elismerő oklevélben részesült: az egri Dobó István Vármúzeum "Lőporfüst - kövek között" - kazamata-kiállítása,  a Magyar Természettudományi Múzeum Igéző virágok szemlélésében - Haynald Lajos hagyatéka című időszaki tárlata, a Paksi Városi Múzeum Paksi metszet című helytörténeti kiállítása, a Pesterzsébeti Múzeum Doktor úr kérem... című kiállítása, valamint a Tatabányai Múzeum Metamorfózis - ember és természet kapcsolata az Által-ér völgyében című kiállítása.

Különdíjat kapott a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeuma  #moszkvater - A Széll Kálmán tér története című időszaki kiállítása, amely a média és nagyközönség bevonásával interaktív módon örökítette meg az ikonikus városi tér társadalmi szerepét.

Címlapfotó: magyarmuezumok.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4812529059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása