Tatabányai munkásszálló: a hiányzó láncszem
2017. május 20. írta: ZsolG

Tatabányai munkásszálló: a hiányzó láncszem

munkasszallas-tb-cimlap.jpg

Kiderült, honnan lesz pénz munkásszálló projektbe, amibe a titokzatos, nevenincs céget vonták be.

A napokban nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium ügyben illetékes államtitkára, hogy  munkásszállók építésére, illetve felújítására rendelkezésre álló 9 milliárd forintból 18 munkásszálló is kialakítható, amelyekben 4000 munkavállalót is el tudnak majd helyezni.

‘A programhoz a pénzt a Nemzeti Foglalkoztatási Alap adja, egyrészt vissza nem térítendő támogatást nyújt az új ingatlan építéséhez, vagy a meglévő ingatlan felújításához szükséges építési költségekhez, valamint visszatérítendő támogatást nyújt új eszközök beszerzéséhez. A beruházási költségek legalább 40 százalékát az önkormányzatnak saját forrásból kell finanszíroznia.

A kérelmek a helyi önkormányzat, vagy önkormányzati társulás székhelye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi és megyei kormányhivatalhoz nyújthatók be szeptember 30.-ig.

A támogatás részletes feltételeiről, valamint a benyújtandó dokumentumokról a www.kormany.hu és a www.munka.hu honlapokon olvasható bővebb tájékoztatás - mondta az államtitkár.

Próbálják meg kedves olvasók, mi ezeken az oldalakon semmiféle erre vonatkozó információt nem találtunk.

Állítólag több helyi önkormányzat jelezte, hogy a területén működő vállalkozások igényei alapján a tulajdonukban álló ingatlanok átépítésével, illetve új ingatlanok építésével munkásszállást létesítene és ehhez állami támogatást szeretne igénybe venni.

‘Mint emlékeznek, a T-Szol beapportálta az általa 50%-ban alapított T-Ház kft-be az átalakítandó munkásszállót. Vagyis innentől kezdve nem a városé.

Akkor csupán az a kérdésünk, miért is vitték be a cégbe az ingatlant, ha feltétel az önkormányzati tulajdon?

Vagy talán a minisztérium beszél félre?

Vagy egész egyszerűen már a látszatra is tesznek magasról?

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1212527447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.