Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Elképesztő! A tatabányai, 200 MILLIÓS STADION FELÚJÍTÁSNÁL arra panaszkodnak a kivitelezők, hogy rossz az idő, ezért csúsznak.

grosics.jpg

Tatabánya az elcsúsztatott beruházások városa címet is megkaphatná.

Írtunk róla, hogy potom 200 milliót költenek a focipálya felújítására, nyilván más fontosabbat teendőt nem találván Schmidt Csabáék.

Úgy tűnik, az építőipart is elérte az időjárás ördöge. Módosították ugyanis a Tatabányai Grosics Gyula Stadion építési kivitelezési munkáinak határidejét a hidegre való tekintettel.

Azt írják, hogy

“A Vállalkozó és a műszaki ellenőr jelzése alapján a jelenleg zajló építési munkálatok az időjárásra való tekintettel nem végezhetőek olyan ütemben, amely szerint az eredeti teljesítési határidő betartható lenne. A jelenlegi hűvös csapadékos időjárás nem teszi lehetővé a szerződésben vállalt első osztályú minőségben határidőre történő kivitelezést, tekintettel arra, hogy az épületek külső szigetelési munkáihoz kapcsolódó munkafázisok során a vakolatkészítés, színezési munkák megfelelő hőmérsékletű, száraz körülményeket igényelnek.

A megfelelő minőségben elvárt munkavégzéshez, hosszabb időre van szükség, tekintettel a lassabb száradási-, kötési időkre, így a fent nevezett munkafázisok elvégzése is hosszabb időt igényel.

Miért nem készültek el a belső munkákkal:

“A kivitelezési munkák ideje alatt fűtetlen épület belső helyiségeiben folyó munkák elvégzését is hátráltatja a hideg, hűvös időjárás, így ezen belső falazási, burkolási munkáknál a nem megfelelő hőmérséklet is lassabb kötési, száradási időt okoz, így az első osztályú minőség elérése csak hosszabb kivitelezési idő alatt érhető el-áll a dokumentumban.”

A szerződést a kivitelezővel tavaly november 30-án kötötték és 147 napot tűztek ki a feladat végerahajtására, majd ez év február elsején módosították a szerződést.

Nem vagyunk szakemberek, csupán annyi kérdésünk lenne, nem tudták, amikor kötötték a szerződést, hogy hideg lesz? Nem kellett volna már eleve belekalkulálni?

Talán a 200 millióba egy kis áram és néhány hősugárzó biztosan belefért volna.

Megjegyzem egy kicsit lejjebb, a Gálon simán szigetelek egy tömbházat kívülről a szakemberek, jó az extrém hidegben nem láttuk őket. Simán fordulhattak volna hozzájuk segítségért.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1413736106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása