Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Elindul a József Attila könyvtár felújítása, duplájára bővül az olvasói tér és a könyvmolyok kapnak egy kávézót is 1.8 milliárdért

jamk-schmidtcs-fboldala.jpg

Kétszeresére bővül a József Attila Megyei és Városi Könyvtár olvasói tere, valamint új közösségi tereket és egy 120 m2-es kávézót alakítanak ki, növelik a raktárak, laborok területét egy 1,8 milliárd forintos átépítés keretében.

Az új épületet a tervek szerint 2019 második felében, közel az önkormányzati választásokhoz adják majd át.

A felnőttkönyvtár a jelenlegi olvasótermi pavilon kétszintessé alakításával bővül. Az egy légterű helyiség felső szintje a nyugodt olvasás és kutatás tereként működhet. Ide kerül a helyismereti, a helytörténeti és a muzeális gyűjtemény, valamint egy kutatószoba és a megye könyvtárosainak képzését szolgáló oktatóterem.

Míg a közönség szolgálatába állított terek szellősek, világosak és vízszintes irányban terjednek, addig az üzemeltetésre, az állomány raktározására egy felfelé terjeszkedő, négyemeletes tornyot terveztek a könyvtárnak a vasútállomás felé eső oldalán. A raktárakban kétszázezer kötet fér el.

A könyvtár épületét még 1964-ben emelték, itt volt az ideje a felújításnak. Az intézményt korábban fenntartó Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2002-ben kiírt egy építészeti tervpályázatot a könyvtár bővítésére, de a megvalósítás végül forrás hiányában akkor elmaradt. A mostani felújítás során az építészeti pályázat akkori nyertese, az Amphy Antis Építész Iroda Kft. terveit dolgozták át.

(MTI alapján)

címlapfotó: Schmidt Csaba Facebook oldala

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7913406999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása