Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Leleplezzük a tatabányai szolgáltatóház, avagy Lölö-pláza részletes terveit. Szó van benne a vasútállomás leépítéséről is

disztribun.jpg

Ahogy már írtunk róla, hamarosan gőzerővel fogják építeni a Lölő plázát, amelyet a tervezési programban úgy emlegetnek, mint egy szolgáltatóházat, amely Komárom-Esztergom megye főteréhez kapcsolódik.

Az ambíció hatalmas, de hát milyen legyen, ha a Nemzet Mészáros Lőrincének áldott kezében vannak a projekt slusszkulcsai.

Vannak jóakaróink a városházaszélén, így eljutott hozzánk egy titkos dokumentum, amelyben lényegesen több szerepel arról, mit terveznek a Megyeháza téren készülő épületbe, mint amit elárultak. Ebből pár dolgot leírunk Önöknek, bár mindent mi sem árulhatunk el, mert reggel már a TEK-esekkel kevergetnénk nappalinkban a napindító kávénkat.

Az iratokból kiderült, hogy ezt csak úgy mondják, hogy az állítólagos közösségi tér nagyobb lesz, mint a Lölö plázája. Egész pontosan, ha látnák mit építenek a föld alá, te jó ég!

Amit még nem mertek elárulni, hogy összekötik a Fő térrel a vasútállomást. Na, de nem akárhogy, elvágják a Győri utat, itt lesz az út vége mind az M1-es és Vértesszőlős felől, mind pedig a Köztársaság út felől érkezőknek. Amit még annyira sem mernek elárulni, hogy egy hatalmas nagy multimediális dísztribünt fognak oda építeni. Olyan lesz, mint amiket a tévékben szoktak mutogatni, ahol a magukat nagynak képzelő emberek az úgynevezett népnek integetnek. Schmidt Csabáékat kérték fel egy ilyen újraértelmezett prototípus megvalósítására, ha éppen erre jár a miniszterelnök vagy a Nemstróman Lőrince, legyen hova fölintegetni nekik. Mert újra lesznek felvonulások meg hasonlók, kicsit modernebb köntösben, de a lényeg ugyanaz lesz. Gondoljanak bele, milyen impozáns lesz, amikor a Győri úton a tömegek úgy  ünnepelnek, mint Moszkvában a Vörös téren , és integetnek a tribünön állóknak.

Több plusz ünnepnapot is bevezetnek majd, először talán az alaptörvény laptopba írásának ünnepén mutathatják majd be célzótudományukat, az általános iskolások. Lesz még úgynevezett stróman-nap is, ezt farsang környékére tervezik, és ha jól olvastuk, lesz egy “Legyen minden magyar közmunkás” nevű ünnepünk is.

tervezettszolgaltatohaz03_1.jpg

Persze lesz abban a plázában kávézó, butik meg étterem illetve befizethetik a csekkeket is, de ami még hatalmas titok, hogy a tatabányai „lefelhőkarcolónak” lesz egy bejárata a föld alatt a vasútállomás felé. Először a régivel kötik össze, de számolnak azzal is, hogy pár tíz év múlva lesz majd új vasútállomás is. A “lefelhőkarcoló”  nem az ég felé fog törekedni, mint egy  sima felhőkarcoló: lefelé építik meg, mert, ahogy a Lőrinc mondta, felfelé a hülye is tud építeni, az nem kunszt. Annyira megirigyelte a Viktor akaraterejét, hogy eldöntötte, ebben is világszenzációt fog nyújtani, ilyen épület még úgysincs sehol a világon. Csak hálával tartozhatunk neki, hogy a mi kis legboldogabb városunkat tartja méltónak erre a célra.

A felesége ott lent fog a mozdonyokra képeket  festeni, annak kell a nagy hely, innen fognak a vonatok visszamenni az állomásra. Ahogy nemrég egy interjúban megfogalmazta hitvallását:

“Számomra mára már kristálytisztává csiszolódott az, hogy a Jóisten rám bízta, kezembe adta ezt a csodát, hogy amivel felruházott és ellátott utamon, azt közvetíthessem az embereknek. Ezzel engem is tanít. Hálás vagyok érte!"

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3013589665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása