Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Vajon Tatabányán elégedett az önkormányzat az oktatás államosításával?

iskola_allamos_pixabay.jpg

Magyarországon tavaly január elsejével totálisan államosították az addig önkormányzati kézben lévő iskolákat.

A települések között 1-2 kivételtől eltekintve nem igazán akadt olyan, amely foggal körömmel küzdött volna azért, hogy továbbra is legyen komoly ráhatása iskoláira.

Tanulságként hoztunk ide egy olyan települést, amely minden követ megmozgat azért, hogy mégse érvényesüljön minden úgy, ahogyan azt a fejünk felett eldöntötték.

Egy évvel ezelőtt döntött úgy a csömöri képviselő-testület, hogy nem fogadja el az oktatás államosításának újabb lépcsőfokát, és pert indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen.

A településvezető szerint a központosítás nehézségeket és lassú ügyintézést hozott, és egyre nehezebb érvényesíteni a gyerekek érdekeit, pedig mint mondta, az iskolának erről kellene szólnia - írja a HírTV. Csömör azt kifogásolta a perben, hogy a szabályozás másokkal, például egyházakkal, nemzetiségekkel, de még magánszemélyekkel szemben is megengedő, miközben teljesen kizárja az önkormányzatot a fenntartói körből, ez pedig alaptörvény-ellenes.-írja az eduline.

Biztos a tatabányai önkormányzat azért nem fordul a bírósághoz, mert nagyon elégedett a rendszerrel, a hibái ellenére is. És nem is szeretné újra működtetni, fenntartani az oktatási intézményeit. Vagy nem meri azt mondani, hogy bocsi, főnök, de jobb volt régebben, mikor az iskolaigazgatók tényleg tudtak fontos döntéseket hozni, mikor még a hulladékgyűjtésből származó lóvét se nyúltátok le, és így tovább. De nem, inkább cserbenhagyják az iskolákat, a gyerekeket és a szülőket. Lassan a szervilizmus oktató lesznek behúzott nyakú politikusaink. Emlékezzünk, amikor beindult az államosítás, mindenki behódolt, senki nem mert tiltakozni, még egy krétányi kritikát sem megfogalmazni.


Címlapfotó: pixabay


írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7813582203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása