Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Újabb sztrájkok jöhetnek a Tesconál: Októberre és novemberre is kitűzték az újabb lehetséges időpontokat

tesco.jpg

A Tesco határidőre nem adta át a szakszervezeteknek a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat. A következő országos sztrájk becslések szerint kétmilliárd forintnál is nagyobb veszteséget okozhat a cégnek – írja a Magyar Idők.

A lap szerint újabb szervezett munkabeszüntetésekre készülnek a tescósok, mert ismét bizonytalanná vált, hogy teljesül-e a jelenlegi 18,9 százalék helyetti 25 százalékos éves béremelés (visszamenőleg szeptembertől), és az is, hogy lesz-e a boltok méretével arányosan létszámbővítés.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke azt mondta, a dolgozók leterheltsége szélsőséges méreteket öltött, és az év végi ünnepek biztos, hogy még nagyobb forgalmat hoznak, ami sürgetővé teszi a létszámhiány megoldását. A dolgozók egy része azért elégedetlen, mert kimaradt a kötelező januári bérfejlesztésből, mivel fizetése korábban valamivel magasabb volt a minimálbérnél, esetében a cég egyáltalán nem nyúlt zsebébe.

A Magyar Idők úgy tudja, a következő akciókat más forgatókönyv szerint tervezik, okultak az áruházak több mint felét megbénító szeptemberi sztrájk tapasztalataiból. Még szervezettebb, meglepetésszerű lépések jöhetnek, amelyek biztosan megzavarják a rutinszerű működést.

(mti)

 

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5612893990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása