Jó ötlet volt államosítani a tatabányai iskoláinkat? Tankerületünkben, a tervek szerint NEM ÚJÍTANAK FEL SEMMIT!
2017. szeptember 01. írta: Cseri Pál

Jó ötlet volt államosítani a tatabányai iskoláinkat? Tankerületünkben, a tervek szerint NEM ÚJÍTANAK FEL SEMMIT!

klik-faktor-hu_1.jpg

Ez a KLIK magyar rögvalósága: mikor a felújítási terv nem tartalmaz felújítást. A városvezetés bizonyára érti, mi kevésbé.

Emlékeznek ugye, tavaly decemberben vitte az állam az iskoláinkat, ingyenesen megkapta a vagyonkezelői jogokat. Schmidt Csabáék mindenféle aggály nélkül aláírták az erre vonatkozó szerződést, még egy kérdőjel sem merült fel bennük.

Ebben a szerződésben a KLIK vállalta, hogy a vagyontárgyakra jógazda gondosságával figyel, a szükséges karbantartásokat és felújításokat elvégzi.

Megnéztük  a helyben illetékes tankerületi központ költségvetését, hogyan állnak a felújításra szánt kerettel, mint kiderült egy nagyon kerek 0, azaz NULLA forint van betervezve.

Szóval felújításra egy fillért sem tervezett az Tatabányai Tankerületi Központ, beruházásra viszont egy rakás pénzt. Nem vagyunk nagy szakértők, de mintha zavar lenne az erőben és ellentmondásos lenne az egész.  Mondjuk már megszoktuk.

A lényeg a lényeg: az tatabányai központ és annak aktorai úgy gondolják, az általuk fenntartott iskolák, intézmények annyira pazar állapotban vannak, hogy egy fillért sem kell költeni felújításra, még egy tisztasági meszelést sem kell elvégezni.

Ezek szerint nálunk tehát kolbászból van az iskolai kerítés is, a tanulók nem koptatják a padokat, hanem lebegnek felettük, a kréták hegye is visszanő magától, ha elkopott.

Lehet, hogy így van.

Jellemző módon, kerestünk a tatabányai közgyűlés anyagai között, de nem találtunk erre vonatkozó anyagot, ilyen aprósággal Schmidt Csabáék nem törődnek?

Mi azért megkérdeznénk a diákokat, a szülőket meg a pedagógusokat, és nem utolsó sorban az iskolaigazgatókat, tényleg minden oké?

Címlapfotó: faktor.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

http://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8112796116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.