Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Megijedjünk, ha fenyegetnek bennünket? Válaszolt a munkásszálló tulajdonosa!

munkasszallo20170624.jpg

Az épülő munkásszálló körüli anomáliákról már többször írtunk. Időközben megkerestük a munkásszálló 50%-os tulajdonosát Kovács Attila urat, aki egyébként egy nagy autókereskedő cég pénzügyi osztályán dolgozik, feltettünk neki pár kérdést, a válasz pár napja meg is érkezett, csöppnyi fenyegetéssel megspékelve.

Nem lepődtünk meg, kis hazánkban már csak így mennek a dolgok: tiltakozás, gőg, perrel fenyegetés.

Mi nyilvánosan hozzáférhető adatokból dolgoztunk és vontuk le a következtetéseinket a kft. működésével kapcsolatban, amiről egy kis emlékeztető:

A T-szollal 50-50%-ban tulajdonos Morrison Finance Kft. tevékenységi köreinek még a közös cégük, a T-ház alapításának pillanatában, sőt a jelentős alaptőke emeléskor sem volt köze a T-ház kft profiljához, pedig ugye azt írták, hogy ez egy  szakmai befektető.

A Morrison Finance kft, a hivatalosan elérhető cégbírósági beszámolói szerint az alábbi bevételekkel rendelkezett 2010-2016 években:

Bevételek:

2010:  1,5 millió

2011:   80 ezer

2012:   5 millió

2013:  900 ezer

2014:   0, azaz NULLA Ft

2015:   0, azaz NULLA Ft

Megnéztük,esetleg valami módon rengeteg  készpénzzel rendelkeznek-e:

2014-ben: kb. 900e Ft-juk

2015-ben: kb. 900e Ft-juk volt.

Ebben az évben ráadásul egyetlen főt sem foglalkoztatott a cég.  

Még egyszer feltesszük a kérdést, vajon, ki gondolta és miből, hogy ez a cég a legalkalmasabb erre a munkára?

Visszakanyarodva cikkünk indulásához, az alábbi kérdésekkel fordultunk a cégvezetőhöz, Kovács Attila úrhoz:

Rendelkezik-e opciós megállapodással jelen pillanatban, amelyben egy későbbi időpontban eladja tulajdonrészét másik cégnek vagy magánszemélynek, esetleg fedezetként szolgál-e más ügyletben az Ön cégtulajdona?

A Morrison Finance Kft.-vel aránylag rövid idő alatt közös céget alapított a T-Szol zrt. Hogyan látja, minek köszönhető ez?

A T-Ház kft 2016.12.15-i dátummal dokumentált alaptőkeemelésénél milyen gépeket és berendezéseket apportált az Ön cége a T-Ház Kft-be, és ezt milyen dátummal tette meg? Mikor vásárolta a cég a gépeket?

Miért csináltatott tervdokumentációt az Ön cége egy tatabányai ingatlanra, amikor a cég tevékenységi körében nem szerepelt ilyen típusú tevékenység?

Milyen tevékenységből származik bevétele a Morrison Finance Kft.-nek, amelyből közel 30 Millió Ft-ot apportál a T-Ház Kft.-be?

Szóval megkaptuk a válaszlevelét, ami természetesen csupa általánosságot tartalmaz, amelyek semmilyen választ nem adnak az általunk feltett kérdésekre.

Egészen pontosan még egy helyen kuszálja a szálakat, ugyanis a T-szol azt állítja, hogy ő keresete meg, mint a befektetőt, Kovács úr pedig azt írja, hogy ő kereste meg őket. Reméljük ezek csak pillanatnyi memória zavarok és megtréfálta őket a billentyűzet ördöge, különben azt gondolnám nem beszélnek egymással, ha már ilyen alapvető információt sem egyeztettek. Annyira azért nem volt régen.

Már csak ezért sem értjük, miért nem járul hozzá a leközléséhez a cégvezető, erre külön felhívta a figyelmünket ugyanis, így:

„Ezek alapján kérem tartózkodjon a személyemet, vállalkozásomat rossz színben feltüntető írásoktól, mert ennek fel nem hagyása esetére jogi lépéseket fogok kezdeményezni.

Tájékoztatom, hogy a sajtó felé történő kommunikációt T-Szol Zrt. végzi, ezért bármilyen sajtó megkereséssel kérem a jövőben hozzájuk forduljon. 

Rögzíteni kívánom, hogy a megküldött válaszban szereplő adatok, tények, információk semmilyen hivatalos, akár elektronikus csatornán, telefonon, mailen, faxon, blogban, stb. közléséhez sem részben, sem egészben nem járulok hozzá, melynek kérem szíves tudomásul vételét és betartását.”

Akinek nincsen semmi takargatnivalója, nem így reagál, legalábbis szerintünk. A cégvezető úr elég sértődékenynek látszik, lelke rajta, gondoljuk az üzleti életben ezzel boldogul.

Egyébként jót mosolyogtunk rajta, hogy azt szeretné, semmilyen lényeges információt ne közöljünk. De könyörgöm, semmilyen információ tartalma nem volt a kérdésekkel kapcsolatosan a levelének, ha akarnánk se tudnánk Önökkel kedves olvasóink bármit is megosztani.

És hiába szeretne pressziót gyakorolni ránk, az adatok bizony nem hazudnak, fent vannak az interneten, megnézheti mindenki, mi is azt tettük. Ráadásul nem bírjuk a mutyikat és a fenyegetéseket sem.

Kovács úr szerint nincsenek tények az írásainkban, ez azért is érdekes, mert még be is másoltunk a hivatalos dokumentumokból egy párat.

Például az is tény, hogy még mindig nincs kint semmilyen tábla az építkezés helyszínén, hogy ki végzi a munkát, pedig az a jogszabályban foglaltak szerint kötelező.

Az egész ügyletet még mindig a homály fedi, nem értjük, miért nem lehet őszintén beszélni, és átláthatóan működni.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr312617545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása