Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Utazzon FÉLÁRON vasúton a Múzeumok Éjszakájára HOLNAP!

vonat.jpg

Országszerte ötven százalékos alkalmi menettérti vasúti kedvezményt biztosít a szombati Múzeumok éjszakája programjaira utazó közönségnek a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

A MÁV-START és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) által egyaránt biztosított kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető a budapesti Keleti, Déli, Nyugati, Kelenföld és Zugló állomásokra, vidéken pedig Nagykanizsára, Szegedre, Püspökladányba, Debrecenbe, Mátészalkára és Szombathelyre.

A kedvezmény másodosztályú utazáshoz vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban június 23-án kezdhető meg, a visszautazást pedig június 26-án éjfélig kell befejezni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a Budapestre látogatók esetében a Múzeumok éjszakája-karszalag és a menettérti jegy felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50 százalékos alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni.

Amennyiben hiányzik a belépő (karszalag), valamint elmaradt a bélyegeztetés, a vonaton a jegyvizsgáló teljes árúra egészíti ki a jegyet, és pótdíjat is felszámít - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy a MÁV-csoport a fővárosban és számos vidéki helyszínen is programokkal várja a vasút iránt érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján.

Budapesten a Keleti pályaudvar személykocsiműhelyében egyebek mellett egy Z1 típusú személykocsin mutatnak be különféle vizsgálatokat, kerékmérést és ultrahangos repedésvizsgálatot a vasúttársaság szakemberei, a Magyar Vasúttörténeti Parkban többek között sínautóban lehet majd utazni, míg a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Hűvösvölgy állomásán gőzmozdony-bemutató is lesz.

A MÁV nagykanizsai telephelyén a gőzmozdonyjavításkor használt gépeket, berendezéseket és eszközöket ismerheti meg a közönség, a Szegedi Forgalomirányítási Központban betekintést lehet nyerni a vasúti közlekedésben alkalmazott vonatkövető és forgalomirányító rendszerek működésébe, de más helyszínek mellett bemutatja tevékenységét a debreceni és püspökladányi állomás üzemi épülete is. Budapestről Gödöllőre a H8-as HÉV vonalán háromszor indítanak nosztalgiaszerelvényt a Múzeumok éjszakáján - áll a közleményben.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6112615553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása