Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Családbarát egészségügy Tatabányán? Ez papolják az önkormányzatnál, mi valahogy nem látjuk!

orvos-praxisakademia-hu.jpg

Érdekes lesz a soron következő városi közgyűlés csütörtökön, mint általában, most is csak úgy sorakoznak a fontosabbnál fontosabb előterjesztések. Lesz miről tárgyalniuk a politikusainknak.

Rögtön itt van az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című menüpont az „étlapról.”

A hetekben írtunk már például a gyermekorvosi ügyelete megcsonkításáról és egyéb anomáliákról, most mégis azt olvasom az előterjesztésben: fontosnak tartják, „hogy az orvosi alapellátást igénybevevők körében megvalósuljon a családbarát város minősítéshez rendelt szolgáltatás.”

Ha ezt az előbb említett gyermekorvosi ügyelet felől nézzük, már bukott is a mutatvány. Legalábbis én nem látom, hogy humámerőforrás fejlesztésére beterveztek volna egy forintot is.

A különféle pályázatokon nyert pénzből rendelkezésre áll kicsivel több mint 300 millió forint. Ebből a dokumentum szerint kialakítanának egy egészségügyi szolgáltatóházat a Komáromi úton a volt Lakásügyi Iroda épületében, ahol a 19-20 sz. és a 21 sz. újvárosi felnőtt háziorvosi körzethez tartozó lakosokat látnák el. Ehhez az egész épületet fel kell újítani.

A másik, amire költeni szándékoznak az alapellátási orvosi ügyelet áthelyezése a Győri útra, az ügyeletes gyógyszertár mellé, amivel a patika biztosan jól jár. Eszükbe sem jutott a mostani jól bejáratott épületet fejleszteni, inkább vesznek egy másikat. Az ingatlan tulajdonosa tuti jól jár.

A harmadik pont pedig a dózsakerti gyermekorvosi és védőnői körzetek áthelyezése a Réti úton lévő volt csecsemőotthonba, ez is teljes átalakítás, rengeteg pénz. Nem is vonja senki kétségbe, hogy szükség van rá.

Az viszont már ijesztő és felháborító, ahogy a gyermekorvosi ügyelettel elbántak.

Annak a problémának a megoldására miért nem tudtak forrást szerezni.

Egyik oldalon repkednek a milliók a másikon pedig már most rettegnek azok a felnőttorvosok, akiknek nemsokára gyerekorvosi ügyeletet kell vállalniuk, hogy mi lesz, ha félrediagnosztizálnak.

De ez csak egy példa a sok közül.

Valaki már elmagyarázhatná a városvezetésnek, hogy attól mert felújítom az épületeket meg szépen berendezem, még nem fog működni, uram bocsá’ jobban működni az egészségügy.

Csak a legfontosabbat hagyják ki az embereket, a humántőkét.

Minden területen ez a legnagyobb baja a városnak, míg ez nem változik, nem megyünk előre egy lépést sem.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük! 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1012610985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása