Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Vajon lesz ilyen törvénymódosítás?

allitsukmeg-bencsik-schmidt.jpg

Tegnapi nap a parlament elfogadta a civil törvény módosítását.

A törvény hatálya alá tartozó egyesületek és alapítványok 15 napon belül kötelesek bejelenteni a bíróságon külföldről támogatott szervezetté válásukat, amint az általuk kapott tárgyévi támogatások összege eléri a pénzmosás elleni törvényben meghatározott összeg kétszeresét, 7,2 millió forintot. Az adatok nyilvánosak lesznek, az érintetteknek pedig a bejelentés után

‘fel kell tüntetniük a honlapjukon, valamint az általuk kiadott – a médiatörvény szerinti – sajtótermékekben és egyéb kiadványokban is, hogy külföldről támogatott szervezetnek minősülnek.

A most elfogadott törvény szerinti kötelezettségeit nem teljesítőket ügyész szólítja fel arra, hogy tegyenek eleget az előírásoknak. Ha az ismételt felhívás is eredménytelen, az ügyész bírság kiszabását kezdeményezi a bíróságnál.

Eljátszottunk a gondolattal, hogy az aktuális kormánypárti politikusoknak is kötelező lenne kiírniuk, amikor ilyen projekttel dicsekednek és átadnak, bejelentenek.

Vajon mit szólnának hozzá?

Netalán még Brüsszeles zakóban vagy pólóban kellene lenniük a nap huszonnégy órájában. Még a pizsamájukon is a Brüsszel feliratnak kellene szerepelnie.

Kicsit még módosíthatnának rajta, hogy legyen visszamenőleg is ilyen megbélyegző kötelezettség, mert úgy szeretnénk látni, ahogy például Tatabányán a polgármester és az országgyűlési képviselő kéz a kézben minden egyes felújítás táblájára kiírja filccel, hogy a Brüsszelből jött a zsé.

Még dokumentumfilmet is lehetne forgatni belőle.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1212594921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása