Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A világ leggyorsabb kezű magyar zongora virtuóza Ábris gyógyulásáért játszik a Jászai Mariban.

abris-peterbence-jaszaimari.jpg

Az évad zárásaként június 24-én 19 órától jótékonysági zongorakoncert várja az érdeklődőket a Jászai Mari Színházban Tatabányán.

Péter Bence egy világszerte ismert és keresett virtuóz zongoraművész, zeneszerző és zenei producer, aki egyben "A világ leggyorsabb kezű zongoristája" címet is viseli, amivel bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe. Saját szerzeményei mellett Michael Jackson, Queen és Sia dalainak átdolgozásai és egyedülálló játékmódja óriási sikernek örven a világ színpadain. Internetre feltöltött videói már több, mint 110 milliós nézettséget és többszázezres rajongótábort generáltak a közösségi médián.

Bence 2 évesen már különböző rajzfilmek dallamait játszotta hallás után a zongorán, első szerzeményeit pedig 7 évesen írta, amelyeket leginkább Mozart és Chopin zenéje inspirált. A korán kezdett zenei karriert Debrecenben csiszolta tovább klasszikus zongora- és zeneszerzés szakon, majd tanulmányait a híres bostoni Berklee College of Music ösztöndíjasaként folytatta, ahol zongorát, filmzeneszerzést és elektronikus zenét tanult a szakma legjobbjaitól.

2011-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatottja lett.

  1. január 15. óta ő a világ leggyorsabb kezű zongoristája, a Guiness Rekordok Könyvében Péter Bence tartja az egy perc alatt leütött legtöbb zongorahang rekordját (765 leütött hanggal).

Bence sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a korlátokat a zenei műfajok között. Átdolgozásaiban klasszikus elemekkel fűszerez ismert pop és rock dalokat, saját szerzeményeit is aműfaji határok kitárása jellemzi. Védjegyévé vált a zongora, mint ütőhangszer használata, egyes feldolgozásaiban a zongora teljes testét használja különböző hangok és ritmusok képzésére.

Mára már számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja, hazai fellépései mellett az elmúlt években 4 kontinens 16 országában koncertezett hatalmas sikerrel.

Zenei videóit az interneten már több, mint 110 millióan nézték meg, világszerte ismertté pedig a Michael Jackson "Bad" című dalának feldolgozása tette, melyet pár nap leforgása alatt 10 millióan néztek meg, jelentős nemzetközi visszhangot váltva ki a zenészek körében és a világsajtóban is.

A koncertjegy megvásárlásával Ábris gyógyulását támogatja.

(Támogatói jegyek 3500 Ft-tól vásárolhatók.)

Ábris 2016. július 31-én született, 39. hétre, 9/10-es Apgar értékkel. Nagyon jókedvű, mosolygós baba, szellemileg teljesen ép és ez nem fog változni – a betegség nem befolyásolja a mentális fejlődést. Éli boldog mindennapjait, szerencsére erős a szervezete így még nem jelentkeztek a betegséggel járó súlyos tünetek.

2017. március 31-én érkezett meg egy genetikai teszt eredménye, mely alapján SMA 1-es típusú betegséget diagnosztizáltak. Ez egy gerincvelői izomsorvadás, amely az élettel nem összeegyeztethető – az esetek 80%-ában nem érik meg a betegek az 1 éves kort. Ábrisnak még egy évet jósoltak az orvosok.

2016 decembere óta létezik gyógymód a betegségre, ám egyenlőre csak külföldön. Erre a kezelésre történik folyamatosan az adománygyűjtés, melynek keretein belül kerül megrendezésre Péter Bence önálló estje is.

A helyfoglalás a színház elérhetőségein, telefonon és emailen történik.

A jegyek átvételére a koncert előtt egy órával a jegypénztárban lesz lehetőség, s a jegyek árát kizárólag készpénzben tudják kiegyenlíteni.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1812592289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása