Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Vajon kit akarnak hülyének nézni a városházán?

varoshazatb-indafoto-hu.jpg

Az utóbbi napok nagy vihart kavart témája, hogy a Schmidt Csabáék mutyi gyanús ügyletbe keveredtek a Nemzet Gázszerelőjével.

Ezek után azt várnánk tatabányai polgárként, hogy minimum tételesen reagálnak a Hvg-ben megjelentekre, cáfolják az ott leírtakat.

Ezzel szemben sértődött sajtóközleményben próbáltak visszavágni az Index.hu-nak a főteres cikk miatt, de valamiért balul sült el. Ahogy mondják, ez már nekünk itt lakóknak is nagyon kellemetlen, hogy ilyen a városvezetésünk. De mit gondoltak, amikor kitették a városi oldalra, hogy nem fog kiderülni?

Biztos nagy dühükben kerülte el a figyelmüket a HVG cikke, ami részletesen írja le a történetet. Igen, van hová fejlődnie a sajtóosztálynak, mondjuk úgy nem is lehet rendes kommunikációs munkát végezni, ha félévente más a sajtós, mert vagy kirúgják, vagy elmenekül.

Nézzük a “remek” sajtóközleményt:

“Mivel a fejlesztés részeként a Megyeháza térre megálmodott új szolgáltató központ a pályázat keretein belül – uniós forrásból - nem valósítható meg, ekkora önkormányzati forrás pedig nem áll rendelkezésre, ezért a közgyűlésen arról született döntés, hogy a Városkapu Szolgáltató- és Üzletház a T-Szol Zrt. és magánbefektető bevonásával épül meg.” -írja az önkormányzat.

Okés, de igazából az itt a lényeg, kérem szépen, hogy valamiért nem nyilvános a kiválasztás folyamata. Ugye milyen érdekes? Aztán miért nem nyilvános?

Így folytatják:

“A projekt keretében például a Megyeháza előtti parkoló helyén egy új, szemet gyönyörködtető, zöld felületekben bővelkedő rendezvényteret alakítanak ki, alatta fedett parkolóval, amelynek egyik szintjén 144, másik szintjén 135 férőhely létesül, további 5 motorok számára kialakított parkolóval, a jelenlegi 125 helyett.” -állítja a a közlemény.

Elárulja valaki, hogyan lehet fedett parkoló felett komoly, “szemet gyönyörködtető” zöldfelületet kialakítani, vagyis ahol nincs a földdel természetes kapcsolata a növényekkel? Egy csomó szakemberrel beszéltünk, de senki sem tudta megmondani. Valamit nagyon tudhatnak a városházán.

Olyan apróságról már nem is beszélünk, hogy a saját januári sajtóközleményükhöz képest is megduplázták a parkolóhelyek számát a mostani sajtóközleményben.

Noooormálisak ezek?

Esetleg kamu az egész?

Azt is írják még : “A beruházás egyébként gazdasági szempontból is fontos a város számára, hiszen az üzletközpont és a szolgáltatóház új munkahelyeket teremt és jelentősen bővül a megyeszékhelyen elérhető szolgáltatások, vásárlási lehetőségek száma, amelyre a tatabányaiak körében nagy az igény. “

Csak halkan jegyeznénk meg, hogy az Omega-pláza példája mutatja két bevásárlóközpontot nem bír el a város. Ott összességében közel 7 milliárdot poroltak el az adófizetők pénzéből, hogy nem érje kár a befektetést.

Vagy ha majd nem megy a buli, a városházát fogják beköltöztetni az új üvegpalotába? Csak nem erre megy ki a játék?

További  összeesküvés-elméletekbe nem is akarunk belemenni, de a közleményről az jut eszünkbe, lehet hogy ezért nem épül ideálisabb helyen az új piac, mert konkurencia lenne egy jól működő modern, rendezett piac az új üzletközpontnak?

Mert lássuk be, annál ideálisabb helyen, mint ahová vonattal és buszokkal érkeznek tömegesen az emberek, nem is lehetne a piacot felépíteni, ami szakemberek szerint a jó működés egyik alapfeltétele.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1312529095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása